Sinterklaasfeest 2018

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1576″ css=”.vc_custom_1543493500669{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text]Afgelopen zaterdag 24 november was Sint Nicolaas naar het Havenkwartier ge- komen, om met de kinderen van de Zeebuurt, alvast een beetje zijn verjaardag te vieren, Want Sint kan niet overal op 5 december tegelijk zijn.

Er waren meer als 48 kinderen met hun papa,s en mama,s en oma,s en opa,s om het mee te vieren. Het werd één groot feest toen Sint en zijn Pieten binnen kwamen, er werd gedanst, gesprongen, en gezongen. De Pieten deelde snoep en pepernoten uit, en Sint probeerde ieder kind een handje te geven. Na het uitdelen van pepernoten en nog wat zingen, Ging de Sint zijn Pieten tellen, en Ooo… er ontbrak één Piet, Boer Piet was er niet , enkele kinderen gingen buiten zoeken, en ja hij werd gevonden en naar binnen gebracht, Boer Piet was aan het zoeken, en heel erg verdrietig omdat hij zijn koe kwijt was.

Ja maar Piet zei Sinterklaas, Een koe kan toch niet mee met op de boot. Deze koe wel zei Boer Piet, en hij fluisterde de Sint in zijn oor dat het zijn knuffelkoe was die hij kwijt was, en nu kon hij vanavond niet slapen. De kinderen werden aan het zoeken gezet, en vonden hem in een pepernotenzak van een andere Piet, die hem stiekem verstopt had in zijn zak, om Boer Piet te plagen. Sint vond dit niet aardig en gaf de Piet die dit had gedaan een standje. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, en kon het feest weer verder gaan. Na veel zingen en springen , was het tijd voor de Sint om weer verder te gaan,dus moest Sint weer afscheid nemen , want hij was toch wel een beetje moe geworden. Hij zei dat als hij weg was dat ieder kind nog een zak snoep en een cadeautje zou krijgen voor dat ze naar huis toegingen. Al met al weer een geslaagd en fijn Sinterklaasfeest mede dank zij de inzet van de vrijwilligers die veel werk hebben verricht de afgelopen dagen.

klik HIER om de foto”s te bekijken

Frans van Zetten
Teamlid Wijkplatform Zeebuurt

http://www.wijkplatformzeebuurt.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën: