RommelRoute Zeebuurt voor het 5de jaar

Ook dit jaar had het Wijkplatform Zeebuurt voor het 5de jaar, weer de Rommelroute Zeebuurt georganiseerd.

Het weer zat dit jaar niet echt mee, zoals voorgaande jaren, de zon liet in de loop van de dag verstek gaan en er kwam nattigheid uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken, want De RommelRoute was weer voor het 5de jaar succesvol, en heeft al vele navolgers gehad in andere wijken, maar deze Rommel Route is toch wel met stip DE leukste, oudste, gezelligste en meest bezochte rommelmarkt die men in Harderwijk aan het eind van de zomer en de schoolvakanties kan aantreffen. Georganiseerd vanuit de HarderWijk-aanpak kenmerkt het fenomeen zich doordat de verkoop plaats vindt vanuit – zoveel mogelijk- het eigen terrein (voortuin, oprit, garage). Daardoor ontmoeten niet alleen bezoekers en verkopers elkaar, maar ook de verkopers onderling komen nader tot elkaar, en soms met een gezamenlijke barbecue in de straten tot gevolg.

En geconcentreerd rond de Laan 1940-1945 draagt ook de Chr. Geref. Kerk “De Zaaier” al een aantal jaren met o.a. springkussen, reuzensjoelbak, kopje koffie of wat fris, en een praatje, haar steentje bij aan dit evenement.

De toegang was zoals gewoonlijk weer gratis en de route werd met borden en routepijlen op lantaarnpalen aangegeven. De wijk is redelijk groot, er waren deelnemers van de Mandenmakerstraat tot aan de Hogeweg en van de Burgemeester de Meesterstraat tot aan de Kampweg en alle straten die er tussen zitten. Al met al een geslaagde dag.

Mede ook dankzij de inwoners van de Zeebuurt.

 

 

Categorieën: