AFSCHEID VOORZITTER WIJKPLATFORM ZEEBUURT

Harderwijk 10-01-2017

 

AFSCHEID VOORZITTER WIJKPLATFORM ZEEBUURT

 

Het begon allemaal met de mededeling in het midden van het afgelopen jaar dat Rene Nijsse, voorzitter van het Wijkplatform Zeebuurt, ons zou gaan verlaten en naar het Waterfront wilde verhuizen, maar zoals hij toen zei dat kan nog wel 2 jaar duren, zijn huis kwam te koop en binnen 2 weken verkocht, dat was eerder dan hij verwacht had.
Dus vandaar dat nu geheel onverwachts het afscheid van Rene aangebroken is.

Frans van Zetten die deze avond de honneurs waarnam als voorzitter, memoreerde in zijn toespraak die hij de titel had gegeven, “ER WAS EENS” , hoe Rene bij het wijkplatform was gekomen eind 2010, maar ook dat hij voor deze tijd in een bewonersgroep zat die besprekingen voerde met H .v.d Berg, van Harders Plaza, deze bestond uit Henk Schipper, Jeroen Kostenkoper, Rene Nijsse , en Frans van Zetten.
Eenmaal in het wijkplatform ontwikkelde Rene zich als iemand die er niet tegenop zag om op bepaalde momenten het initiatief te nemen, dat resulteerde in 2013 dat Rene het stokje overnam van de toen aftredende voorzitter H.Meeuwisse die voorzitter van de inmiddels opgerichte stichting Zeebuurt was geworden. Rene werd daarnaast ook nog penningmeester van de Stichting Zeebuurt.Naamloos
Op geheel eigenwijze bestuurde hij het wijkplatform, in het begin moest ik er erg aan wennen, zei van Zetten, maar gaande weg begon ik het te waarderen, Je moet het eigenlijk zo zien je neemt een volle lepel spontaniteit, en een half lepeltje frivoliteit, en een snuifje 2 stappen vooruit denken.
Dan heb je Rene een mengeling van een Gelderlander, Brabander, en Limburger.
Rene, we nemen nu 10 januari 2017 afscheid van jou, je bent een gedreven spontaan en joviaal persoon die door zijn inbreng in het wijkplatform Zeebuurt een hoop zaken heeft bewerkstelligd.
Van Zetten bedankte Rene voor de fijne en goede jaren en hij hoopt dat wanneer Rene in het Waterfront woont dat hij zich ook daar zal inzetten voor de mensen in die wijk, dan komen we elkaar misschien weer tegen.
De secretaris J.Kraaij overhandigde Rene een lekkere versnapering, namens het wijkplatform Zeebuurt, en sprak hem nog enkele woorden toe.
Achtereenvolgens werden er afscheid- en waardering woorden gesproken en cadeautjes geschonken door, H.Meeuwisse namens de Stichting Zeebuurt, C. Schaftenaar names Uwoon, B. Oudenjans namens de Gemeente Harderwijk, R. Brinks namens Zorg Dat.
De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

 

Categorieën: